Týden ve vaně #2 - soli do koupele

by - 9:24

Moc se omlouvám, že nebyly články, ale zažívala jsem své první zkouškové období na vysoké, takže jsem na články absolutně neměla čas. Píšu, že jsem měla zkouškové, takže to znamená, že opět mám čas na psaní článků! :)
V tomto článku jsem původně chtěla ukázat 2 soli do koupele, jednu levnou z Tesca a pak trochu dražší od značky Kneipp. Pak jsem si ale vzpomněla, že mám ještě 2 věci do koupele od značky Balea, takže je do článku prostě přidám. :)


Sůl do koupele Spa Salt z Tesca

Tuhle sůl už mám doma nějaký ten měsíc a od té doby jí trochu změnili obal, ale jinak je snad stejná. Já miluju všechno co je s ovocem, takže když jsem ji uviděla v regále, musela jsem ji mít. Pěna do koupele má hodně výraznou vůni, která je spíše chemická, ale i tak se mi líbí. Je mi jasné, že nebude přírodní stejně jako barva samotných krystalků. Jsou totiž výrazně červené a dokážou zabarvit i vodu ve vaně. Jak moc ji zabarví záleží samozřejmě na tom, kolik jí použijete.


Já jsem soli většinou používala jedno víčko a kousek, ale to je na každém. Dokonce jsem ze soli vyráběla i vlastní balistiky do koupele a sůl jim dodala skvělou vůni, protože jsem do nich nepřidávala žádný vonný olejíček. Sůl má spíše hrubší krystalky, které se ale bez problému rozpustí a zůstane po nich akorát vůně. 

Popis na obale:

Já jsem se solí spokojená a byla jsem mile překvapená, že mi vyhovuje, protože stála pár korun. Její cena totiž byla nějakých 45,- za 600 gramové balení, což je super. Chtěla jsem si ji koupit další balení, ale v regále jsem vždycky viděla akorát medovou anebo s modrou s vůní moře. 

Sůl do koupele citrón a slunečnice od Kneipp
zdroj
Tuto sůl do koupele jsem našla v adventním kalendáři, článek je zde. Od značky Kneipp jsem ještě nikdy nic nevyzkoušela, tak jsem byla zvědavá. Neřeknu vám k ní moc informací, protože na obale je jen německý popis, kterému absolutně nerozumím a na internetu ji nějak nemůžu najít, tak nevím zda je pořád v prodeji, protože jsem ji našla jen v sadách.
Krystalky této soli byly podobné té soli z Tesca, akorát měly výrazně žlutou barvu. Díky té barvě pak měla i voda tento odstín, což se mi vizuálně moc nelíbilo. Přece jenom, kdo by se chtěl koupat ve žluté vaně? Výrazná byla ale i vůně, která nebyla úplně můj šálek kávy. Šel cítit hlavně ten citrón a spíše mi to připomnělo nějaký prostředek na úklid než relaxační vůni do koupele.
V pytlíčku je 60 gramů a stojí zhruba 40,-. Za tu cenu bych si ho asi nekoupila, když jsem ho spotřebovala na 1 koupel. Ono to bylo způsobeno tou nesympatickou vůní, chtěla jsem sůl dodělat ať už mám klid. 


Bomby do koupele od značky Balea

Omlouvám se, jestli se tomu neříká bomby, ale když já nevím, jak to nazvat :D Prostě jsou to věci do koupele, které se hodí do vody a rozpustí se. Tyto 2 jsem měla loni v adventním kalendáři a zapomněla jsem na ně, takže jsem je použila až teď. Normálně by se ale taky měly dát sehnat.


Každá měla jiný tvar a trochu odlišnou vůni, ale jinak byly skoro stejné. Nevím přesně z čeho jsou složené, ale je to nějaká hmota, která se v teplé vodě rozpustila. Loni už jsem nějakou takovou věc do koupele od Baley měla a vzpomínám si, že jsem nebyla nadšená, protože jsem po koupili byla hrozně umaštěná. Letos jsem dala jednu bombu do koupele a ve vodě jsem na dotek nepoznala rozdíl, bohužel se to nedostavilo ani když jsem tam hodila druhou. Přišlo mi, že kromě plavajícího bordelu ve vaně nic neudělaly.


Tyto bomby bych si znovu už určitě nekoupila a za sebe je bohužel nemůžu doporučit. Cenu nevím.

Máte s nějakým produktem zkušenost? Jaké produkty do koupele používáte? Saháte třeba po olejích do koupele? :)

You May Also Like

1 komentářů

  1. U mně vedou pěny do koupele, ale občas si pro zpestření koupím takové ty soli do koupele v pytlíčcích od Tetesept nebo Balea, jsou moc fajn. Ale pěny mi asi zůstávají bližší, hlavně ty od Avonu a Balea.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář! :)