Má rutina v čištění a péči o pleť- PODZIM 2016 :)

by - 8:00

Normálně by dnešní článek byl věnovaný jako každý poslední den v měsíci spotřebovancům, ale bohužel mám tak malou spotřebu, že článek je zbytečné psát. Proto dnešní článek bude o produktech z péče o pleť, které aktuálně používám. Bohužel jsem nestihla vydat článek o péči o pleť v létě a to i přesto, že některé produkty jsem i v létě používala.



Ráno
Každé ráno u mě začíná očištěním pleti. Tak 4x v týdnu používám nejprve pleťový peeling, aby mě po ránu trochu probral. Teprve tento týden mi začala škola, takže si zase musím zvyknout na vstávání. Zrovna teď mám v koupelně mini pleťový peeling od značky Oriflame, který pochází z ovocného setu, o které jsem psala v minulém článku. Tento peeling mám moc ráda, protože má tak akorát částečky, pleť hezky obrousí a navíc krásně voní.
Naopak každý den používám tonikum ve spreji pro suchou pleť od značky Yves Rocher. Abych řekla pravdu, tak z toho dávkování moc nadšená nejsem, takže si sprej vždy nejprve nanesu na pleťový tamponek a až pak s ním otřu pleť. Tonikum moc hezky voní, na pleti nelepí a dokáže ji vyčistit od nečistot, které se na ní během noci nachytaly. Takže jo, vyhovuje mi, ale kvůli tomu balení bych si ho už znova nepořídila, protože mi přijde, že s ním tak hodně plýtvám.
Jakmile se vstřebá tonikum, tak přichází na řadu pleťový krém. Ještě pořád používám tento svůj oblíbený od značky Nivea. Už ho mám druhé balení, takže v minulosti se na něj už objevila recenze. Pořád ho mám stejně ráda a v zásobě mám i další balení. Tento krém pleť hezky hydratuje, během dne vysušuje ale ani nemastí, krásně voní a je opravdu příjemný. Navíc by 95% složek mělo být přírodních. :)
No a posledním produktem, který také nepoužívám každý den je energizující pleťový sprej s vitamínem C od The Body Shop. Tento sprej jsem využívala hlavně v létě, abych pleť po nanesení makeupu hezky osvěžila. Aktuálně ho používám ve chvílích, kdy to přeženu s pudrem a je třeba pleť trochu rozjasnit. Sprej krásně voní, na pleti nelepí, ale mohl by mít trochu lepší rozprašovač (aby měl větší rozptyl).

Večer
Odličování začínám odlíčením očí. Na ty nejraději používám dvousložkové odličovače, které jsou mastné a díky tomu lépe sundají makeup. Ty docela střídám a aktuálně mám dvousložkový odličovač od Maybelline. Je mastnější, ale to mi nevadí a opravdu krásně odličuje. Jsem ráda, že nedráždí oči a díky tomu bych si ho klidně pořídila i znova.
Poté sahám po micelární vodě. Ty také docela střídám a aktuálně mi dělá společnost tato od Nivey. Už jí mám několikáté balení a psala jsem na ní i recenzi. Hezky odličuje, nevysušuje a nelepí, takže proti ní vůbec nic nemám.
Většinou pleť čistím i mokrým způsobem a to s čistícím pleťovým krémem od Nivey, který už bohužel nevyrábí. Toto je poslední balení, které jsem měla v zásobě, takže další už mít nebudu :( Psala jsem na něj i nadšenou recenzi. Má nádhernou vůni, pleť vůbec nevysušuje, ale krásně ji hydratuje.
A posledním krokem je noční krém od Nivey, který je ze stejné řady jako ten denní a také už ho mám několik balení.

Občasné produkty
Nepravidelně používám pleťové masky. Zrovna mám ještě 2 pytlíčky od Baley a také borůvkovou pleťovou masku od Oriflame (recenze). Abych řekla pravdu, tak nejsem nadšená z masek od ani jedné značky, ale tak nějak je zkusím spotřebovat.
A úplně poslední produkt je melounový pleťový gel od Oriflame, který mi taky úplně nevyhovuje, takže po něm nesahám moc ráda a často.  Hrozně na pleti lepí a málo hydratuje, ale jeho vůně je skvělá.

Jak vypadá vaše péče o pleť? Máte s nějakým produktem zkušenost? :)

You May Also Like

4 komentářů

  1. Zkušenost mám s tou sadou na pleť Oriflame, ale ta má jen krásné obaly a vůně, jinak spokojená nejsem. Jinak mně zaujal ten energizující sprej od The Body Shop, ale já bych asi byla líná ho používat, stejně jako flákám peelingy a masky, tak bych flákala i tenhle sprej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to se vším stejně, ten sprej taky docela flákám :) Ale peeling a masku mi tak nějak jde dodržovat.

      Vymazat
  2. Ty tři mini produkty na pleť od Oriflame mám taky a jsem s nimi moc spokojená :)
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář! :)