Má rutina v čištění a péči o pleť- JARO 2016 :)

by - 9:44

Tento článek jsem chtěla zveřejnit dříve, ale bohužel jsem na to vůbec neměla čas. Tím, že teď už nechodím do školy mám více volna, proto chodím do práce a navíc jsem toho teď měla hodně na vyřizování, takže jsem tak trochu nestíhala psát. Snad to bude lepší :)
V dnešním článku bych vám chtěla ukázat produkty, které jsem používala letos na jaře. Některé z nich používám i nyní, ale o letní rutině v péči o pleť se dozvíte později :)
Jinak pokud by vás zajímal poslední díl této série, který jsem psala více jak před půl rokem, tak si ho můžete přečíst zde

Ráno
Má rutina je pořád tak nějak stejná, akorát střídám produkty. Ráno u mě začíná lehkým vyčištěním pleti, nanesením krému a poté se začínám líčit. Sem tam a velmi nepravidelně ráno ještě používám čistící pleťový gel nebo peeling.
Na čištění pleti aktuálně používám pleťovou vodu od Cienu. Není špatná a zdá se mi fajn, ale nijak hloubkově nečistí. Používám ji hlavně na setření prachu a dalších nečistot, které se mi za noc usadily na pleti. Líbí se mi její vůně, rychlé vstřebávání a také to, že nenechává lepkavý povrch pleti. 
Po vyčištění používám pleťové sérum od L´oreal. Používám ho asi měsíc a půl, ale někdy ho zapomenou použít. Líbí se mi, jak pleť připravuje na krém, také má moc příjemnou vůni a ihned se vstřebá. Toto sérum by mělo dělat vaši pleť hezčí a dokonalejší, ale to úplně nemohu posoudit. Je pravda, že se mi teď pupínky objevují méně často, ale černé tečky a širší póry mám pořád. Možná je tento krok zbytečný, když nevidím žádné výsledky, ale zkusím ho používat dál a uvidíme, jak pleť bude vypadat. 
A potom přichází na řadu krém. Po roce jsem se vrátila ke skvělému krému od Nivey, který je z řady Pure and Natural. Mám ho už podruhé, takže jsem na něj v minulosti už psala i recenzi, kterou si můžete přečíst zde. Krásně pleť zjemní, hydratuje, ihned se vstřebá a během dne ji nemastí. Mám ho opravdu moc ráda a je to můj miláček, takže jsem si ho koupila už potřetí do zásoby, protože ho měli v akci v Tetě. 

Večer
Večerní rutinu začínám odlíčením pleti. Ve většině dnů mám na sobě makeup úplně celý den, takže toto nesmím přeskakovat. Nejprve začínám s odličováním očí, na které aktuálně používám dvoufázový odličovač od Yves Rocher. Určitě jste už o něm někdy slyšely, protože je obecně velmi oblíbený a populární. Já sama mám několikáté balení a určitě to nebude poslední lahvička. Na odličování očí je skvělý, protože je odlíčí velmi rychle a nedráždí oči. 
Poté sahám po micelární vodě. Ty střídám opravdu hodně, aktuálně tu mám tuto od Nivey a pak micelární vodu pro suchou pleť od Yves Rocher (recenze). Více mi sedí ta Nivea, protože Yves Rocher dělá lepkavý povlak na pleti a to mi je nepříjemné. Jinak dobře odličují obě a používám je ráda. 
A potom ve většině dnů používám ještě čistící pleťový gel. Tento modrý od značky Yves Rocher je pro normální a smíšenou pleť. Mám ho ráda, protože krásně voní, pleť nevysušuje a hezky ji osvěží a vyčistí.

Po odlíčení přichází na řadu péče. Začínám pleťovým sérem od Lorealu a pak nanáším skvělý pleťový krém od Nivey. Je ze stejné řady jako ten denní, co právě používám, a je super. Také jsem na něj už psala recenzi.  

Následující produkty používám spíše nepravidelně, záleží na tom, jak se mi chce nebo nechce. Patří zde pleťový peeling od Oriflame, na který jsem už dávno psala recenzi a bohužel se už nedá sehnat anebo mu změnili jen přebal, to nevím jistě. Dále tu je pleťová maska od Yves Rocher, která má pleť hydratovat. Používám ji už docela dlouho a brzo na ni bude u mě na blogu recenze :) A potom jsem tu přidala 2 pytlíky masek od Baley. Ty mě docela překvapily, protože v minulosti jsem měla takovou špatnou zkušenost, že jsem se jim vyhýbala a neměla chuť je zkoušet. Nevím, jestli nějak změnili složení nebo něco, každopádně tyto 2 masky mi nevyvolají alergickou reakci. Na druhou stranu mi přijde, že nic moc s pletí nedělají. 

Jak vypadá vaše rutina? Jaký produkty aktuálně používáte? Jaký produkt z péče o pleť je vás svatý grál? :)

You May Also Like

6 komentářů

  1. Mám to podobně :) I když v poslední době o pleť moc nepečuji, no.. Ale o prázdninách ji chci dopřát oddech, vůbec se nemalovat a pravidělně o ni pečovat:) Super článek!
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já se snažím o pleť pečovat, chci aby byla v dobrém stavu a navíc pracuju v prostředí, které by mi mohlo pleť zhoršit, takže se tomu aspoň snažím předcházet touto rutinou. :)

      Vymazat
  2. To sérum od Loreal teď začínám používat, ještě si chci pořídit zbytek té řady:-) No a jinak to máme s péčí podobně, peelingy a masky teď trochu zanedbávám, moc se mi do nich nechce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak mi dej vědět, jak ti sérum sedí. ;) Mám to stejně, taky jsem lína je používat :D Ale občas se k tomu dokopat musím.

      Vymazat
  3. Jé, jak máš ty produkty od YR, tak já je mám doma taky a jsem s nima spokojená. Teda dvoufázový odličovač jsem už spotřebovala, toho jsem měla 2 balení. Taky večer začínám odlíčením očí a pak pleti. A po ránu pleť očistím micelárkou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych už taky chtěla ráno používat jen micelárku, takže si už žádnou pleťovou vodu do zásoby kupovat nebudu. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář! :)