30 otázek o kosmetice TAG :)

by - 6:30

Tento článek je 200 na mém blogu a proto jsem ho chtěla nějak ozvláštnit. Tagy moc často nepíšu, protože mi připadá, že se neobjevují žádné nové a jsou na internetu pořád ty samé. Nedávno GetTheLouk vydala video s názvem 30 otázek o kosmetice (odkaz na video) a mě se moc líbilo, proto jsem se rozhodla napsat na toto téma článek k příležitosti 200 článku. :) Doufám, že se vám bude článek líbit ;)

1) Pamatuješ si svůj první kosmetický produkt?
Abych řekla pravdu, tak netuším jaký produkt byl můj úplně první. Vím, že jako první řasenku jsem dostala nějakou starou hnědou od kamarádky a pak mi mamka koupila nějakou od Rimmelu. Také si pamatuju svůj první korektor- Stay Matte korektor od Rimmelu, ale už vůbec netuším jaký byl :) No a můj první makeup byl od Miss Sporty. 
zdroj


2) Popiš svou ideální řasenku.

Moje řasy jsou docela dlouhé a natočené, ale nemám jich moc. Od řasenky chci, aby mi řasy krásně zahustila, neslepila, malinko prodloužila a hlavně by neměla opadávat pod oči. A také aby měla nějakou příznivou cenu! Mé představě se nejvíce podobá efekt řasenky SuperShock od Avonu, na kterou jsem už psala i recenzi.  

3) Jaké krytí většinou preferuješ u makeupů?
Spíše nižší, protože chci nalíčená vypadat opravdu přirozeně. Makeupů jsem vyzkoušela jen pár, ale nejvíce ze všech mi sedl Match Perfection. Mám pocit, že tu o něm básním pořád, ale kdyby jste o něm ještě náhodou nečetli můj článek, tak můžete zde.

4) Jaké značky chceš zkusit, ale ještě si se k tomu nedostala?
Zrovna teď mě asi nic nenapadá. Určitě jsou nějaké značky, které mě svou pověstí lákají (např. Urban Decay, Benefit..), ale není to tak, že bych si je toužila úplně sama koupit. Zatím mi to přijde zbytečné, protože jsem přece jenom student a nemám stálý příjem, takže peníze utrácím raději za levnější produkty.

5) Oblíbená značka z drogerie. 
Nemám jen jednu, protože mi každý druh produktů vyhovuje od jiné značky. Co se týče dekorativky, tak poslední dobou mám nejraději asi Rimmel, protože mi skvěle sedí nějaké produkty této značky a navíc má dostupné ceny. :)

 6) Nosíš běžně umělé řasy?
Ne, nenosím. Jedny doma mám, ale nikdy jsem je na sobě ještě neměla :)

7) Je nějaký kosmetický produkt, bez kterého nevycházíš z domu?
Pro mě je to balzám na rty. Opravdu nenávidím pocit vysušených rtů, takže sebou vždy mám aspoň nějaký balzám. 

8) Jak často nakupuješ makeup? A když už, tak po jednom nebo uděláš nálet?
Kosmetiku vůbec nenakupuju pravidelně, takže se někdy stane, že si 2 týdny nic nekoupím a jindy si koupím nějakou věc i 2 dny po sobě. Většinou produkty kupuju po jednom nebo po dvou, ale jak kdy. Posledních pár měsíců se mi hodně dařilo nenakupovat, ale tento jsem to trochu přehnala. Už mi nakupování chybělo a navíc teď budu mít narozeniny, takže jsem si kupovala kosmetické věci, na které na narozeniny dostanu peníze takže.. :) (Nějak se přeci vymluvit musím :D ).

9) Máš na nákup kosmetiky vyčleněný nějaký rozpočet?
No, nemám přesně určeno, že za měsíc můžu kosmetiku nakoupit třeba za 500,-, ale spíš kupuju, když vidím, že něco nutně potřebuju, nebo vidím nějakou bezva slevu anebo když mám nějakou tu korunku navíc. :) Kosmetikou si dělám radost :)

10) Využíváš při nákupu slevy, věrnostní karty nebo kupóny?
Určitě :) Nejvíce využívám slev a to hlavně na věci, které vím, že bych si stejně v budoucnu kupovala (např. odličovač, řasenku..).  Ráda si syslím zásoby (obzvlášť v pečující kosmetice), protože mi přijde zbytečné si kupovat produkty za plnou cenu, když je můžu mít v akci a stejně bych si je v budoucnu potřebovala koupit. Poslední článek o mým zásobách si můžete přečíst zde, update plánuju na květen :)

11) Kterým produktům nejvíce podléháš?
U mě to budou asi oční stíny. Moc se mi líbí neutrální odstíny hnědé a běžové a mám jich už docela dost, ale pořád bych si kupovala další :)

12) Značka, kterou nemůžeš vystát.
Není to tak, že bych ji úplně nemohla vystát, ale nemusím Essence. Podle mě má produkty spíše nekvalitní a některé ceny jsou přemrštěné.. To už si raději ty peníze našetřím a koupím si něco od Rimmel nebo jiné značky.

13) Vyhýbáš se nějakým ingrediencím ve složení?
Ne, nevyhýbám. Neřeším silikony, ani parabeny, ani nic podobného, protože je podle mě stejně nahradí jiná chemikálie :) Ale nejsem žádný chemik..

14) Oblíbený obchod na nákup kosmetiky?
Vždycky jsem milovala Dm, poslední dobou mám raději Tetu, kvůli kafíčku k nákupu! Navíc v Tetě mají i lepší slevy a výprodeje :)

15) Měníš často svou péči o pleť a zkoušíš nové věci?
No, u každé věci je to trochu jinak. Pleťové krémy hodně střídám, protože se snažím najít ten dokonalý ( a možná jsem už našla!), odličovače a pleťové gely hodně střídám a pleťové vody také.

 16) Oblíbená značka produktů do koupele?
Já nejsem člověk, který by si dával nějak pravidelně vany, protože na to nemám čas. Vanu si napouštím většinou jen s přítelem a to máme oba moc rádi pěny do koupele od Avonu.  Naše nejoblíbenější je vůně orchideje a maliny. Zkoušeli jsme i soli do koupele, ale mám raději pěny.
zdroj
17) Kdybys od teďka musela být věrná jedné značce, která by to byla?
Jako první mě napadl Avon. Má v nabídce jak dekorativku, tak pečující kosmetiku a obojí má širokou nabídku a hodně řad. Navíc má Avon i skvělé parfémy, takže :)

 18) Značka s nejlepšími obaly?
Moc se mi líbí obaly od The Balm a Benefitu, ale nevlastním žádný produkt těchto značek.

19) Oblíbený eshop?
Líbí se mi dekorativkagalaxie přání a poslední dobou i krása, protože tam mají fajn slevy a ceny :)

20) Potrpíš si na multifunkční produkty?
Spíše ne. Když tak uvažuju, tak asi nic multifunkčního aktuálně ve sbírce nemám :)

21) Jsi na něco v líčení nešika?
Úplně mi nejdou linky bez toho, abych si přidržovala natažené víčko, ale snažím se tomu odnaučit a už mi to začíná jít líp. A moc mi nejdou pořád dělat linky s ocásky! :D

22) Používáš primer pod stíny?
Ano! Bez něj by to u mě opravdu nešlo, protože se mi dost mastí víčka. :)

23) Kolik přípravků na vlasy během jednoho dne použiješ?
Pokud si vlasy myju, tak to jsou 3 - šampón, kondicionér a tepelná ochrana. Pokud si je nemyju, tak někdy kondicionér ve spreji anebo lak na vlasy, ale pravidelně je nepoužívám. A pokud se mi někdy nechtějí mýt vlasy, tak používám ještě suchý šampon.

24) Nanášíš první korektor nebo makeup?
Já používám dříve makeup a případné nedokonalosti pak překryju ještě korektorem. :)

25) Co na makeupu miluješ?
To, že mi dokáže zvednout sebevědomí a s ním si připadám lepší. Pak také ty možnosti, kolik různých odstínů všech kosmetických produktů mám na výběr. Makeupem můžu vyjádřit i svou náladu, nebo si jen tak vyhrát a zkoušet líčení. Mě makeup dělá radost :)


Jak můžete sami vidět, tak  původních 30 otázek jsem zodpověděla 25, protože se mi ty ostatní moc nelíbily a neměla jsem k nim moc co říct.  Pokud se vám tento tag  líbí, tak ho sepište také a pak mi sem dolů hoďte odkaz ať si článek mohu přečíst :)

Líbí se vám tento tag? Souhlasíte se mnou v nějakých otázkách anebo se naše názory spíše rozchází?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Jé, těším se na ten update zásob! :) Většinou s tebou souhlasím, bez balzámu bych teď už taky nikam nešla a řasenka Shock od Avonu je vážně super :D Vyzkoušet bych chtěla něco od Benefitu, protože mají řadu i s pečující kosmetikou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Update chci dělat zase v květnu, i loni tak byl a líbí se mi update psát až po půl roce, :) Mám zásob pořád hodně, takže to zase bude delší článek!! :) U Benefitu se mi hlavně líbí obaly pleťové kosmetiky! :)

      Vymazat
  2. Ten korektor jsem měla taky a divila jsem se, proč má uprostřed ,,to'' zelené :D s většinou odpovědí to mám stejně, jako nepř. kafíčko v Tetě, Benefit a TheBalm mě taky dost lákají :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si myslela, že se ten korektor už nevyrábí a pak jsem ho našla v drogerii :-D

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář! :)